İçindekiler:
Domates,Yeşil ve Kırmızı kapya biber,Soğan,Süzme Yoğurt,Yaş ve kuru nane,Tam Buğday Ununun 21 Gün
Fermantasyonuyla üretilmektedir.
Tarhana Çorbası Nasıl Yapılır...
- 1 litre ılık suya 3,5 çorba kaşığı tarhana ıslatarak karıştırıp bir kenara koyun.
- Tencereye yarım çorba kaşığı salça, az miktarda sıvı yağ ve tuz koyarak hafif ateşte karıştırarak sıvı yağın kızmasını bekleyın. Sonrasında bu karışımın üzerine önceden 1 litre suya 3,5 çorba kaşığı ıslatılarak beklettiğimiz karışımı boşaltın ve hafif ateşte göbek atımı tabir edilen kaynamaya kadar karıştırın. (tercihe göre tavuk suyu ilave edin)
- Göbek atımı tabir edilen seviyeye geldiğinde karıştırmayı bırakıp 5-10 dakika hafif ateş üzerinde bekletip servis yapabilirsiniz.
Not: Kaynama noktasına kadar karıştırılması tavsiye olunur. AFİYET ŞİFALAR OLSUN.